Peter Pellegriny – mentálny vazal Západu

Pozrite si video Petra Pellegriniho, ktoré natočil ku dňu Ústavy a v ktorom sa podsúva Západu. Uráža Slovensko tým, že zdôrazňuje jeho iba 27 ročnú existenciu/demokraciu oproti vyspelým, stáročným západným, navyše údajne veľmi úspešným krajinám. Hovorí, že 27 rokov je oproti tým stáročiam naozaj krátky čas a vraj je normálne, že sme sa ako spoločnosť dopustili počas týchto 27 rokov aj zlyhaní. Ďalej hovorí, že moderná Ústava SR je porovnateľná s ústavami starších demokratických krajín a vraj nám umožňuje budovať aj sociálny štát.

Tak si to poďme rozobrať. Pellegriny nekonkretizoval, aké vyspelé, veľmi úspešné západné krajiny s niekoľko stáročným budovaním demokracie má na mysli. Predpokladám, že má na mysli USA a ponižuje Slovensko voči USA iba preto, lebo Slovensko má akože kratšiu demokratickú cestu ako USA. Ak Pellegriny má na mysli USA, tak je veľmi pomýlený. USA nie sú demokratická krajina, a ak sú USA ekonomicky úspešná krajina (v skutočnosti kolos vyše 50-tich štátov), tak určite nie kvôli demokracii, ale kvôli tomu, že vojnou donútili svet k tomu, aby za ropu platil v dolároch, ktorých si oni môžu natlačiť, koľko sa im ráči. Aj Saudskej Arábii sa ekonomicky veľmi darí, ale tiež nie kvôli demokracii, ibaže kvôli tomu, že sedia na obrovskom nálezisku ropy. USA nie sú demokratickou krajinou, a to preto, lebo porušujú ľudské práva – stále praktizujú trest smrti na väzňoch, mučia väzňov na Guantanáme. Ekonomická úspešnosť USA je iba iluzórna a javí sa navonok, pretože vo vnútri USA existujú milióny ľudí, ktorí žijú pod hranicou chudoby, v obytných prívesoch, v automobiloch alebo v stanoch na ulici. USA nerešpektujú medzinárodné právo, útočia na ktorúkoľvek zvrchovanú krajinu pod falošnou zámienkou, páchajú a kryjú vojnové zločiny. Napriek tomu sa na Slovensku nájde dosť idiotov, ako napríklad aj zakomplexovaný Peter Pellegriny, ktorí sa budú pchať USA do zadnej časti tela a adorovať ich neľudský režim.

Ja, keby som bola premiérkou a mala by som predniesť prejav ku dňu Ústavy, tak by som povedala, že nezáleží na tom, ako dlho má štát demokratickú ústavu, ale to, či ju skutočne dodržiava a či dodržiava základné ľudské práva. Povedala by som, že ekonomický úspech nijako nesúvisí s demokraciou, lebo aj nedemokratické režimy vedia byť ekonomicky úspešné a bohaté, no forma ich vládnutia je z morálneho hľadiska opovrhnutiahodná. Tak USA sú pre svoj postoj k právu opovrhnutiahodnou krajinou a povedala by som, že Slovensko, hoci praktizuje demokraciu iba 27 rokov, je omnoho demokratickejšou krajinou ako napríklad zaostalé západné krajiny typu USA, ktoré sa tvária, že budujú demokraciu stovky rokov, no podiel bezdomovcov a štátom zabitých občanov je tam vyšší ako u nás, aj keď ohľadom HDP je situácia opačná.

Pellegriny tu tiež blúzni a zavádza ohľadom budovania sociálneho štátu. Áno, buduje sa tu sociálny štát, ale to iba ako nedostatočná záplata na to zbedačovanie, ktoré tu spôsobuje demokratický kapitalisticko-vykorisťovateľsko-rozkrádačský režim a trhová deformácia spôsobená Európskou úniou. Sociálny štát pod vedením SMERU vyzerá tak, že ak si sociálne odkázaný človek neodpracuje dávku v hmotnej núdzi, štát mu dávaky zoberie a nechá ho trebárs aj zdochnúť. Pellegriny, nazývaj svoj režim pravým menom – to nie je sociálny štát, ale fašistický štát. A ty, aj keď sa na nás budeš usmievať s tými tvojimi sympatickými jamkami v lícach, si jeho najvyšším reprezentantom, lebo fašizmus sa dá ukryť aj za jamky v lícach. Ty tu budeš na druhých ukazovať, akí sú fašisti, pritom ľudia dobre vedia, kto ich tu desaťročie nivočil, kto tu zanedbával kvalitu nemocníc, ciest – cesta ku mne domov je taká hrboľatá, že mi auto nadskakuje ako na tankodrome a vodiči obchádzajú jamy v protismere, pritom je to zbrusu nová cesta! Toto je tvoje dielo a dielo tvojho predchodcu. Vy ste tu brzdou Slovenska, vy ste našou najväčšou hanbou, aj keď sa obliekate do ligotavých sák. Ľudia vám to už čoskoro spočítajú, pevne verím.

Záver: Pellegriny je mentálny vazal USA, Západu, on nie je hrdý Slovák, nie, on bude naveky prízvukovať, že ten je demokratickejší, kto demokraciu praktizuje dlhšiu dobu. Pritom toto tvrdenie je nepravdivé. V skutočnosti ten je demokratickejší, kto je demokratickejší, a to bez ohlľadu na trvanie, počas ktorého si pestuje demokraciu. Lebo ďatelinu môže niekto pestovať stáročia, no nikdy nevyrastie tak vysoko ako slnečnica za jedno leto. Peter Pellegriny, ty sa fakt za premiéra hrdej Slovenskej republiky nehodíš.

2 thoughts on “Peter Pellegriny – mentálny vazal Západu

  1. Rozhodujúce spoločenské zmeny boli nastolené v rokoch 1989-1993, teraz sa už systém iba „vezie“, systémové zmeny sa už nekonajú. Každý, kto sa dnes dostane k válovu, už iba nanajvýš oprašuje fasádu, a je jedno, či nastolená „demokracia“ sa tu buduje 10 či 100 rokov, stále tu bude rovnaký systém. Po dobe socializmu tu totiž zlyhali intelektuáli, nedokázali vymyslieť niečo nové, iba sa okopčil západniarsky systém (a to ani nie ten najlepší švajčiarsky či islandský). Teda zlyhala lumpen-inteligencia ekonómov (bezbrehé otvorenie trhu dovozom bez reciprocity a zničenie kurzu domácej meny), právnikov (prevzatie sudcov, beztrestnosť), štátnej správy. Osobitým druhom boli novinári, ktorí brojili (a broja) aj voči takej samozrejmosti ako je národná zvrchovanosť (samostatné konanie štátu) a národné povedomie, bol to hnus. Ľudia sa nemohli sústrediť na riešenie dôležitých úloh doby, národovci museli s novinárskou čvargou doslova bojovať o vlastný štát.

  2. Až sa divím, že vás toto video tak rozčúlilo, keďže Pellegrini a aj zvyšok politickej scény sa blysli ďaleko kontroverznejšími výrokmi. Pellegrini je eurohujer a pro-Nato tajtrlík, podobne ako jeho strana. A ak pri Ficovi platilo, že lavíruje a podlieha globalistickým silám, tak pri Pellegrinim to platí pri najlepšom rovnako, ale skôr ešte 2x toľko. Dokážem pochopiť, že je dnes najpopulárnejším politikom, čo je dôsledok kombinácie jeho sympatického vzhľadu a toho, že jeho vláda je relatívne pokojná a bez väčších škandálov, ale celkovo je to proste málo. Obávam sa však, že z tých možností, ktoré sa črtajú na premiérske kreslo v r. 2020 toto ešte môže byť tá najlepšia/najmenej zlá (Fico už premiérom byť nechce). Websuportovaný feťáčik s „Palmičkou“ či dvojbunkovce ako Kiska, Remišová a pod. túto krajinu dorazia tak, že ešte budú ľudia spomínať na „starý, dobrý“ Smer – obávam sa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *