Hlava XXII na Ústavnom súde

Myslím si, že sme všetci čakali na ten moment, kedy neústavná prezidentka Čaputová vymenuje nových ústavných sudcov.

Čo robiť teraz, je úplne jasné.

Treba napísať ústavnú žalobu proti vymenovaniu nových ústavných sudcov.

Čo sa stane? O ústavnej žalobe proti sudcom budú, z nedostatočného personálneho obsadenia ÚS, rozhodovať samotní vymenovaní sudcovia. To je ale nemožné, lebo títo sudcovia sú nutne zaujatí, veď ktorý z nich by zahlasoval proti svojmu vymenovaniu a obral sa tak o doživotný plat?

V tejto žalobe treba žiadať o predbežné opatrenie – zakázať činnosť nových sudcov do rozhodnutia o Harabinovej sťažnosti na prezidentské voľby.

Ak by boli noví sudcovia pripustení súdiť neplatnosť ich vymenovania a rozhodli by, že ich vymenovanie Čaputkou bolo protiústavné, dostali by sme, že o ich neústavnom vymenovaní rozhodli oni sami, neústavní sudcovia, preto by aj ich rozhodnutie bolo neplatné, a teda, keďže by žaloba o ich neústavnosti bola neúspešná, boli by vlastne ústavne vymenovaní sudcovia. To je čistá hlava XXII a znamená iba jedno, že činnosť ústavných orgánov je znefunkčnená a podľa Ústavy majú občania, ak je činnosť ústavných orgánov znefunkčnená, právo zobrať právo do svojich rúk a nastoliť poriadok a ústavnosť.

Myslím si, že Harabin takúto žalobu napíše, lebo keď pred časom hovoril na tlačovke, že odstupuje, lebo sa na cirkuse nechce zúčastňovať, a vie, čo má urobiť po vymenovaní nových sudcov, ja som v tom momente uvažovala iba o tejto alternatíve. Myslím si, že odstúpil iba preto, aby zamedzil svojmu vymenovaniu za ústavného sudcu neústavnou prezidentkou Čaputkou, aby neskôr mohol vymenovanie nových sudcov napadnúť žalobou na Ústavnom súde a spôsobiť tak neústavnej prezidentke peklo na Zemi.

Uvidíme, čo spraví Štefan Harabin. Slováci by mali podať na Ústavný súd hromadnú žalobu proti vymenovaniu ústavných sudcov neústavnou prezidentkou, vlastne neprezidentkou.

Taktiež by bolo načim uvažovať o tom, či by nebolo treba podať hromadné trestné oznámenie v prípade, ak sa Andrej Danko ako predseda parlamentu dopustil trestného činu zneužitia právomocí verejného činiteľa inaugurovaním Čaputovej pred vyhlásením rozsudku Ústavného súdu v Harbinovej volebnej sťažnosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *