Ospravedlnenie a Želanie k Zimnému Slnovratu 2020

Zdravím všetkých priaznivcov Sclabonie,

dnes je deň, kedy sa do našej krajiny vracia Slnko. Týmto vám všetkým chcem zaželať prekrásny zimný slnovrat 2020. Vesmírne sa naša krajina odo dnes posúva do svetla, avšak posúva do svetla aj naše vedomie? Pred Slovenskom stoja veľké výzvy. Vidíme, že smerovanie nejde celkom tým smerom, ako by malo. Prevládajú u nás mnohé vonkajšie vplyvy, ale aj vplyvy našich vlastných ľudí so zatemnenými mysľami. Ako sa hovorí, ľuďom treba veľa temna, aby im začalo svitať. Aj z pohľadu našej drievnej stromovej viery, veci sa nevyvíjajú tak priaznivo, ako by som chcela. Hoci som tento rok mala možnosť konečne zvrátiť chod dejín, strašne som zlyhala, za čo sa chcem celému Slovensku ospravedlniť. Sama som z toho veľmi smutá, pretože viem, že šanca, že sa mi podobná príležitosť opäť naskytne, je mizivá. Mohlo to byť úžasné, prevratné, oživujúce, teraz z toho nie je nič, iba slzy v očiach. Keďže mi nevyšli veľké plány, tešme sa aspoň, že nám vychádzajú tie malé a pokúsme sa v tých malých plánoch nájsť veľký význam. Keď budeme počas týchto dní zapaľovať sviece, pamätajme na to, že teplo a svetlo z tých malých plamienkov môže zapáliť veľkú vatru.

Blažena Ovsená

2 thoughts on “Ospravedlnenie a Želanie k Zimnému Slnovratu 2020

  1. Pretože Zem obieha okolo Slnka po elipse a nie kružnici, na severnej pologuli sú chladné štvrťročia zimy a jesene kratšie ako teplé jari a leta. Aby mal štvrťrok aspoň 90 dní, treba zimu a jeseň „natiahnuť“ priradením prechodných dní slnovratov a rovnodenností (môžu spadať do oboch období) a doplnkových 5,25 dní roka priradiť do teplých období jari a leta (dni pozdnej jari a dni pozdného leta). Preto treba Nový rok začať už 21.12. gregorianskeho kalendára (začiatok zimy Novoroku), jar 21.03., leto 21.06., a jeseň 22.09. Tak by sa každý Novorok začínal prvodňom desaťdňového týždňa, doplnkové dni jari a leta by boli sviatočné (dni pred letným slnovratom a jesennou rovnodennosťou).

  2. Zimný slnovrat je skutočne významný deň v roku, podobne ako letný slnovrat a dni rovnodennosti jarnej a jesennej. Žiaľ náš súčasný pápeženecký kalendár tento významný deň v roku vôbec nezohľadňuje. Ozajstné Vianoce by mali končiť týmto dňom, a ďalší deň 22.12. by mal byť prvým dňom Nového roku! Ale na zmenu kalendára treba mať odvahu, aká dnešným tzv. politikom chýba. Na potlačenie vplyvu pápeženectva by bolo vhodné zrušiť aj sedemdňový týždeň a nahradiť ho desaťdňovým (z toho tri dni by boli pracovne voľné), čiže štvrťrok by mal tri mesiace s členením na 9 desaťdňových týždňov. Zvyšných 5,25 dní roka by sa zaraďovalo podľa príslušnosti za štvrťroky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *